Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Amé Derks

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden en welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Als advocaat en scheidingsmediator ben ik er altijd een groot voorstander van geweest om in onderling overleg en buiten de rechter om tot een duurzame oplossing te komen. Soms lukt dit als beide partners ieder een constructieve eigen advocaat hebben of de situatie zich leent voor mediation, maar niet zelden komt het voor dat hier iets meer voor nodig is. Bij een scheiding draait het vaak om vragen als: ‘waar heb ik recht op?’ en ‘waar kan ik verder mee?’. Binnen een Collaborative Divorce of overlegscheiding, hebben beide partners de waarborg van een eigen advocaat. Bovendien werken die advocaten samen met elkaar en de andere professionals binnen het team om jullie zo goed mogelijk te informeren en te adviseren zodat jullie uiteindelijk zelf weloverwogen beslissingen kunnen nemen over de scheiding en de gevolgen ervan waarmee je niet alleen nu maar ook in de toekomst verder kunt.

Wat vertellen mijn cliënten over mij?

Mijn cliënten waarderen mijn persoonlijke en toegankelijke benadering waardoor zij zich als mens gezien, begrepen en gesteund voelen. Ik vind dit zelf ook essentieel binnen de samenwerkingsrelatie met mijn cliënt. Daarnaast geven cliënten aan dat ik niet enkel vakinhoudelijk goed op de hoogte ben maar ook in staat ben om lastige zaken vereenvoudigd uit te leggen waardoor het begrijpelijk wordt.

Training en ervaring

Ik ben sinds 2009 advocaat en vanaf 2017 als advocaat en scheidingsmediator aangesloten bij de vereniging van Familie- en Erfrechtadvocaten scheidingsbemiddelaars (vFAS). Daarnaast geef ik graag les, o.a. binnen de Beroepsopleiding Advocaten, schrijf ik als annotator en auteur voor SDU (Jurisprudentie in Nederland, Fiscaal en meer) en ben ik secretaris actief binnen het bestuur van de plaatselijke ondernemersvereniging, Ondernemerskring Woerden (OKW). Om mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks diverse opleidingen, o.a. op het gebied van (mediation)vaardigheden, familierecht, procesrecht en fiscaal recht.

Neem contact op met Amé Derks

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.