Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Interview met VvCP lid Petra den Hollander over het zo respectvol mogelijk afwikkelen van een scheiding.

Over het zo respectvol mogelijk afwikkelen van een scheiding

Petra den Hollander is strafrechtelijk afgestudeerd. Na voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt, kwam zij tot de conclusie dat zij liever het gesprek aangaat met cliënten in plaats van zich alleen maar bezig te houden met procedures. Juni 2007 trok zij de stoute schoenen, zegde haar baan op en begon voor zichzelf. In de tussentijd is er ook veel binnen haar bedrijf veranderd.

Wij zijn benieuwd hoe zij tot dit besluit is gekomen, hoe zij van strafrechtelijk naar familiezaken is overgestapt en wat haar juist zo aanspreekt aan de dialoog aangaan met cliënten.

“Uit pure interesse heb ik destijds een NLP-coachingsopleiding gevolgd. Terwijl ik eerst dacht dat dit niets met advocatuur te maken had, kwam ik er dankzij deze opleiding wel achter waar mijn passie ligt; namelijk met elkaar de conversatie aangaan en dankzij goede communicatie ervoor zorgen dat je er samen uit kunt komen. Sinds ik in de advocatuur ben gaan werken behandelde ik aanvankelijk een combinatie van strafzaken, familiezaken en arbeidszaken. Vanuit ervaring en interesse, alsook het grotere aanbod van echtscheidingszaken, is mijn voorkeur voor het familierecht ontstaan. Daarnaast vond ik het ook fijner om me te specialiseren en dus beter te worden in één vakgebied. In 2010 besloot ik daarom lid te worden van de vFAS en ben ik mij verder gaan verdiepen in mediation. Ik merkte dat ik de combinatie van advocatuur en tegelijkertijd er voor families zijn heel fijn vond en betrapte mezelf erop dat ik steeds minder ‘blij’ werd van uit de hand gelopen scheidingen.

Een vechtscheiding is namelijk altijd vervelend voor beide partners en eventuele kinderen, maar ik merkte dat ik de verhalen zelf ook steeds lastiger los kon laten. Dit moest anders en daarom besloot ik in 2015 het roer drastisch om te gooien. Ik volgde een opleiding scheidingscoaching en besloot geen eenzijdige zaken meer aan te nemen. Kortom; geen vechtscheidingen meer en alleen nog maar stellen helpen die op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan. Dit deed ik in eerste instantie als advocaat, mediator en coach, waarna ik door VvCP lid Wampie van Arkel gecontacteerd werd om mij aan te sluiten bij VvCP.

Het fijne aan VvCP is dat er met een multidisciplinair team gewerkt wordt, die allemaal hetzelfde voor ogen hebben; op een zo duurzaam mogelijke manier scheiden. Hierdoor voelt het aan alsof je met collega’s samenwerkt, waardoor er actieve overleggen plaatsvinden en de complete scheiding, samen met een financial en eventueel (kinder)coach, goed geregeld wordt. Een scheiding is nooit leuk, maar op deze manier geeft het mij wel een goed gevoel.”

Ben je zelf advocaat, coach of financial en klinkt het jou als muziek in de oren om samen met een multidisciplinair team ervoor te zorgen dat een scheiding zo vlot mogelijk verloopt en waarbij alles van A tot Z geregeld is. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op over het lidmaatschap bij VvCP.