Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Expat Overlegscheiding met Sandra, Janneke, Christan en Carla

De kracht van een goede Overlegscheiding is samenwerken.

In oktober 2021 ontving overlegscheidingsadvocaat Sandra Verburgt een mail van een Argentijnse man. Hij woonde met zijn Nederlandse vrouw als expats in Azië. Zijn toenmalige partner was onlangs, nadat zij hadden besloten om te scheiden, naar Nederland verhuisd. Kortom; Zuid-Amerika, Europa en Azië in één scheiding. Toen de onderlinge spanningen hoger op begonnen te lopen, besloot hij dat er iéts moest veranderen. Hij nam contact op met Overlegscheidingsadvocaat Sandra Verburgt, waarna hun Overlegscheiding in gang is gezet.

Omdat man en vrouw bij een Overlegscheiding altijd een eigen advocaat hebben, heeft Sandra de vrouw in contact gebracht met Overlegscheidingsadvocaat Janneke Mulder.
Aangezien de man niet te lang weg kon uit Azië, zij hun jonge kinderen zo min mogelijk wilden belasten en heen en weer vliegen zowel duur is als voor spanningen zou zorgen, is ervoor gekozen om een marathonproces te organiseren.
Voordat de marathon van start ging, heeft coach Carla Goosen alles geïnventariseerd. Zij heeft dan ook op voorhand via videobellen individuele intakes afgenomen en meerdere oriëntatiegesprekken gevoerd, zodat alles goed in kaart kon worden en gebracht. Ook is financial Christan Zantboer erbij betrokken om de financiën goed en eerlijk te verdelen.

De taak van Carla binnen deze scheiding was cruciaal. De man heeft namelijk destijds zelf de scheiding tussen zijn ouders bewust meegemaakt. Daarnaast waren er erg kleine kinderen in deze zaak betrokken.

De start van het marathonproces

Op maandagochtend is de man vanuit Azië in Nederland gearriveerd, waarna diezelfde dag om 14:00 uur de marathon van start is gegaan. De financial en coach werden op de as van de tafel geplaatst en de advocaten naast de cliënten. Vanuit rust is er in korte tijd veel bereikt, waardoor Christan op dinsdagmiddag de financiën al helemaal in kaart had gebracht. Vervolgens zijn Janneke en Sandra aan de slag gegaan met de convenanten en is door Carla het ouderschapsplan opgesteld.

Terwijl de vrouw tijdens het eerste gesprek nog sceptisch en wantrouwend was, hebben zowel Janneke als Carla haar allebei in laten zien dat oud zeer alleen maar averechts werkt.
Carla heeft vervolgens de focus gelegd op het belang van het gezin, waardoor er vertrouwen ontstond. Als mensen namelijk ooit een goede relatie hebben gehad, dan moet het vertrouwen weer kunnen komen. En dit is gelukt! Na een vlekkeloze marathon van één week is de man op vrijdagavond het vliegtuig terug naar Azië ingestapt met een convenant, ouderschapsplan en een compleet financieel plan, waar zowel man als vrouw het mee eens waren.

Ondanks dat wij niet geloven in een ‘snelle scheiding’, is deze scheiding in een relatief korte tijd afgehandeld. Dit had er vooral mee te maken dat, vóórdat de marathon van start ging, alles goed in kaart gebracht is én omdat alle nodige expertise tijdens de marathon aanwezig was. Hierdoor konden de krachten gebundeld worden.