Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Liedeke Floris

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Als ervaringsdeskundige weet ik dat er veel op je pad komt als je gaat scheiden. Waar ik vroeger meestal één cliënt bijstond, werden dat er twee omdat ik mediations ging doen vanaf 2008. Daarbij bleek mij dat het middel van mediation niet altijd geschikt is. In mediation zijn cliënten soms ongelijk in gevoel of kennis. Men kan zich alleen voelen en niet gesteund om de voor hen juiste beslissing te nemen.

Het is fijner voor de cliënt  als ieder een eigen overlegscheidingsadvocaat heeft en een coach (psycholoog) die jullie beiden leert kennen. Ook de overlegscheidingsadvocaat van de ander leer je kennen. Dit is het team. Ook kan er een financieel expert bij komen als dat nodig is. Je kunt je vragen stellen aan de eigen advocaat, om vervolgens in de scheiding zelf je meer zeker te voelen over wat je zelf wil bereiken (uiteraard met oog voor de belangen en wensen van de ander).

Dan kom je samen tot de meest respectvolle echtscheiding, met oog voor elkaars belangen en met respect voor elkaar. Je staat niet alleen! Een team staat voor je klaar.

Partijen houden de regie over hun eigen oplossing met behulp van het team. Juist om te voorkomen dat het escaleert. Dit brengt mooie “out-of -the-box” oplossingen, waarmee ieder van partijen verder kan.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Alle angsten, belangen, beren op de weg, van ieder van jullie worden van tevoren met je eigen overlegscheidingsadvocaat besproken. Die schat samen met jou in wat ervoor nodig is om het voor jou zo goed mogelijk te laten verlopen, met oog voor de ander.  Alles is bespreekbaar met deskundige begeleiding.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Nooit gedacht dat een zo moeilijk proces zo rustig en respectvol kan verlopen.

Je was meer voor me dan een “gewone” advocaat. Ik voelde me gehoord en gesteund.

Zonder jullie hadden we het niet zo goed kunnen laten verlopen.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Vanaf 1992 werk ik als familierechtadvocaat. Jaarlijkse training en cursussen via de Nederlandse orde van advocaten.

In 2008 ben ik de mediationopleiding gaan volgen bij Dialogue

In 2014 rondde ik de 3 jarige  vFAS-opleiding af.

In 2016 heb ik de opleiding Collaborative Practice  gevolgd en jaarlijks volg ik cursussen op dit vlak.

Ook komen wij met het collaborative practice center (www. Collaborative practice centre.nl) maandelijks bijeen om met collega’s van andere kantoren te sparren. Dit houdt ons scherp en up-to-date. Ook het team staat dan als een huis omdat de onderlinge verstandhoudingen nu eenmaal beter zijn als je elkaar goed kent.

Get in contact with Liedeke Floris

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.