Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Chantal Dekkers

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Een scheiding of uit elkaar gaan is lastig. Los van alle emoties moet er veel geregeld worden. Mijn drijfveer is om mensen in een scheidingssituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

Als advocaat heb ik gezien dat procedures een enorme impact hebben op alle betrokkenen. Ook geeft een juridische uitspraak zeker niet in alle gevallen een echte oplossing. Daarom bied ik graag alternatieven om samen te werken naar een gezamenlijke en duurzame oplossing. De overlegscheiding is daarbij voor mij een onmisbaar instrument, omdat er binnen een overlegscheiding veel meer ruimte is voor maatwerk.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het grote verschil met mediation is dat in een overlegscheiding iedere partner wordt bijgestaan door een eigen advocaat(-mediator) om zo toch de mogelijkheid te hebben om advies te krijgen en terug te kunnen vallen op een eigen vertrouwenspersoon. Vooral vanwege die adviserende taak van de advocaat, iets wat een mediator juist niet mag doen, biedt de overlegscheiding meer waarborgen voor het maken van afspraken en het vermijden van een procedure. De toevoeging van de coach zorgt er mede voor dat er zeker ook aandacht wordt besteed aan de emoties en de communicatie.

Iedereen, de partners én teamleden, spannen zich in om de scheiding tot een goed einde te brengen. De scheiding verloopt hierdoor op een respectvolle en integere wijze. Het proces is open en transparant. Overlegscheidingsadvocaten werken mét elkaar in plaats van tegen elkaar om de beste regeling voor de partners te treffen. De lijnen zijn kort en het proces verloopt vlot. Er wordt niet inhoudelijk geprocedeerd en ook uitgebreide correspondentie tussen advocaten vindt niet plaats. Een besparing van kosten, tijd en het voorkomt escalerende verhoudingen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Laat ik dat mijn cliënten zelf maar vertellen. Hier wat feedback (Google-reviews):

“Chantal Dekkers is zeer kundig op haar vakgebied. Naast de zakelijk-juridische aanpak weet ze echter ook goed om te gaan met emotie en de menselijke kanten die bij een zaak spelen. Prettig waren de korte lijntjes en de adviezen die oplossingsgericht zijn. Het was een ingewikkelde en zeer beladen zaak, maar in prima samenwerking is de zaak nu naar tevredenheid afgerond.”

“Chantal is een zeer goede advocaat. Niet alleen door haar professionaliteit op juridisch gebied, maar ook door haar betrokkenheid op emotioneel vlak. Chantal is realistisch in wat men kan verwachten gedurende juridische procedures. Daarnaast komt ze met bruikbare tips en adviezen over hoe bijvoorbeeld om te gaan met beladen gesprekken. Heel erg bedankt voor al je inspanningen! Blij met het positieve eindresultaat.”

“We hebben Chantal Dekkers leren kennen als een kundige advocate met een realistische aanpak. Ze belooft niets dat ze niet waarmaakt en kijkt strategisch vooruit. Daarnaast maakt haar vriendelijke persoonlijkheid de samenwerking aangenaam. Ze staat echt voor haar cliënt. Dankjewel voor je inspanningen en adviezen.”

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Nadat ik al enige jaren daarvoor mijn mediationopleidingen had afgerond heb ik in 2011 de Collaborative Divorce training gevolgd. Sindsdien doe ik met enige regelmaat overlegscheidingen. Een werkwijze die erg bij mij past.

Omdat multidisciplinaire samenwerking erg belangrijk is binnen de overlegscheiding, heb ik in 2016 aanvullend nog een coachingsopleiding (Strategisch Conflictmanagement) gedaan.

Uiteraard houd ik mij aan de jaarlijkse opleidingsverplichtingen vanuit de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en de andere specialisatieverenigingen waarbij ik ben aangesloten, zoals de vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Op die manier houd ik niet alleen mijn juridische en fiscale kennis op peil, maar ook mijn mediation- en coachingsvaardigheden.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn eigen website.

Get in contact with Chantal Dekkers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.