Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Annet Streefkerk

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Na al vele jaren als advocaat personen en familierecht bezig te zijn kwam de collaborative divorce / overlegscheiding op mijn pad. Niet elke cliënt wil strijden maar in overleg tot een vergelijk komen. In mediations liep ik vaak tegen het feit dat de ene partij meer kennis had dan de ander of dat de een veel beter zijn/haar eigen belangen kon behartigen dus toen dit op mijn pad kwam realiseerde ik mij dat dit een enorm goede oplossing is. Iedere partij een eigen advocaat. Een advocaat die je eigen belangen behartigd. Die je de voor en tegens kan voorhouden van hetgeen je wilt bereiken en of hetgeen je wilt ook wel in de long run het beste zal zijn voor alle partijen. Een advocaat die je kan sturen, die je kan begeleiden, je kan adviseren en waardoor je er kort gezegd niet alleen voor staat. Het mooie is ook dat de andere partij ook een advocaat heeft. Beide advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van personen en familierecht en weten dus hoe een rechter in jullie zaak zal oordelen. Omdat in de praktijk blijkt dat een scheiding iets is dat ondanks dat, jij degene bent die er voor heeft gekozen een streep onder de relatie te zetten, je niet in de koude kleren gaat zitten is het fijne aan deze vorm van een scheiding dat er een coach aan tafel mee kijkt naar het proces. Een derde die op basis van ervaring kan sturen waar nodig en kan zorgen dat een en ander wellicht net beter kan worden geformuleerd waardoor jouw aanstaande ex niet gelijk in de gordijnen klimt. Daarnaast als er ook nog complexe financiële kwesties spelen kan een financial worden ingeschakeld om jullie te helpen met betrekking tot de zaken die spelen op dit vlak. Je merkt al dat ik enorm enthousiast ben over deze vorm van scheiden. Een rechter heeft te oordelen op verzoeken, terwijl een team dat jullie in deze begeleid met jullie kan zoeken naar een oplossing wellicht zelfs de vaste lijnen en zo tot een op maat gesneden oplossing en dit onder begeleiding van ieder jullie eigen advocaat, een coach om je mee te nemen naar het leven na je scheiden en de weg te banen naar een relatie zoals die er vermoedelijk aan begin van jullie relatie was maar ook om wellicht te voorkomen dat je in je nieuwe relatie niet in dezelfde valkuilen stapt. Dat is het mooie aan deze vorm van scheiden en ik wil je dan ook met alle enthousiasme, mijn jarenlange ervaring en kennis bijstaan in dit proces.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De voordelen van deze wijze om tot een scheiding te komen zijn er teveel om op te noemen. De meest in oog springende is wel dat ieder zijn eigen advocaat/professional heeft die jouw belangen behartigd maar ook kijkt naar het gezamenlijk te behalen doel, namelijk in goede harmonie scheiden.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Mocht je reviews van oud cliënten willen lezen kijk dan eens op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1036639/asadvocatuur.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Jaarlijks worden alle mogelijke trainingen en verplichte cursussen gevolgd.

Get in contact with Annet Streefkerk

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.