Waarom wilde je Collaborative Professional worden?
Waarom ik collaborative professional wilde worden, is omdat ik denk dat het samen scheiden, door middel van een overlegscheiding (collaborative divorce) verreweg voor alle betrokkenen, dus partners en kinderen, de beste manier van scheiden is.
Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?
Als voordelen zie ik in de praktijk, dat mensen sneller, met zo min mogelijk energie- en tijdverspilling tot een fatsoenlijke scheiding komen en na het scheiden door middel van een overlegscheiding, zo goed mogelijk samen ouders kunnen blijven van de kinderen.
Per saldo kost een goed verlopende overlegscheiding veel minder dan een echtscheiding die via de rechter moet worden geregeld. Een dergelijke procedure kan soms jaren duren en het kan zijn dat er dan een beslissing volgt waar eigenlijk niemand blij mee is.
Bij een overlegscheiding regel je het allemaal zelf, samen met de ander.
Voor een overlegscheiding heeft ieder een eigen adviseur (overlegscheidingsadvocaat) die alle van belang zijnde informatie kan verstrekken en helpt bij het doen van voorstellen en bij het nemen van de van belang zijnde beslissingen.
Vooral voor partners tussen wie onvoldoende gelijkwaardigheid en balans bestaat, is overlegscheiden een goed alternatief voor een scheidingsmediation.
Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?
Mensen zijn altijd blij dat het gelukt is om door middel van het scheiden in overleg uit een vechtscheiding of complex verlopende echtscheiding te blijven.
De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.
Ik heb, jaren geleden al, via de vereniging van collaborative professionals de opleiding tot overlegscheidingsadvocaat gevolgd en ben sindsdien bij de nodige overlegscheidingen betrokken geweest en kan mij dus beroepen op de nodige ervaring.