Step 1 of 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Rita Kersten

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Waarom ik collaborative professional wilde worden, is omdat ik denk dat het samen scheiden, door middel van een overlegscheiding (collaborative divorce) verreweg voor alle betrokkenen, dus partners en kinderen, de beste manier van scheiden is.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Als voordelen zie ik in de praktijk, dat mensen sneller, met zo min mogelijk energie- en tijdverspilling tot een fatsoenlijke scheiding komen en na het scheiden door middel van een overlegscheiding, zo goed mogelijk samen ouders kunnen blijven van de kinderen.
Per saldo kost een goed verlopende overlegscheiding veel minder dan een echtscheiding die via de rechter moet worden geregeld. Een dergelijke procedure kan soms jaren duren en het kan zijn dat er dan een beslissing volgt waar eigenlijk niemand blij mee is.

Bij een overlegscheiding regel je het allemaal zelf, samen met de ander.

Voor een overlegscheiding heeft ieder een eigen adviseur (overlegscheidingsadvocaat) die alle van belang zijnde informatie kan verstrekken en helpt bij het doen van voorstellen en bij het nemen van de van belang zijnde beslissingen.

Vooral voor partners tussen wie onvoldoende gelijkwaardigheid en balans bestaat, is overlegscheiden een goed alternatief voor een scheidingsmediation.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Mensen zijn altijd blij dat het gelukt is om door middel van het scheiden in overleg uit een vechtscheiding of complex verlopende echtscheiding te blijven.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb, jaren geleden al, via de vereniging van collaborative professionals de opleiding tot overlegscheidingsadvocaat gevolgd en ben sindsdien bij de nodige overlegscheidingen betrokken geweest en kan mij dus beroepen op de nodige ervaring.

Neem contact op met Rita Kersten

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.