Step 1 of 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Petra Mallant

Advocaat
Neem contact op

Waarom ik CD professional (overlegscheidingsadvocaat) wilde worden

Als lief en leed jarenlang is gedeeld, en er mogelijk kinderen in het spel zijn, dan verdient de relatie het niet om in een gevecht bij de rechter te eindigen.
Tot dat inzicht kwam ik zo’n 20 jaar geleden.
Vanaf dat moment besloot ik als advocaat niet meer voor een partij te procederen en ben ik als een van de eerste advocaten een volledige mediationpraktijk gaan voeren. Om zo tot de beste uitkomst voor het hele gezin te komen.

Door de jaren heen merkte ik dat mediation in sommige gevallen toch niet de juiste weg is om dit doel te bereiken. Soms werkt het nou eenmaal beter als ieder tijdens het overleg een eigen adviseur naast zich heeft. Om mijn toekomstige cliënten dit alternatief te kunnen bieden, ben ik lid geworden van de VvCP.

Door mijn mediationervaring is het zien van de belangen van mijn cliënt, van zijn of haar ex-partner en hun eventuele kinderen een tweede natuur geworden. De overlegscheidingsprocedure vereist dat alle professionals deze belangen in het vizier houden. Daarom past deze methode bij mij.

Wat ik zie als voordelen van de overlegscheiding

Bij het goed behandelen van complexere scheidingen is het noodzakelijk dat de alle deskundigen hoog gespecialiseerd zijn én met elkaar kunnen samenwerken. De leden van de VvCP voldoen aan deze eisen.

Daarnaast moeten er bij een scheiding veel verschillende onderwerpen tegelijkertijd geregeld worden die ook nog eens met elkaar samenhangen. De wettelijke procedure bij de rechter is hiervoor niet goed ingericht waardoor procedures vaak jarenlang voortslepen.

Als team onderzoeken wij bij elk onderwerp wat onze cliënten van ons nodig hebben om de meest geschikte afspraken te kunnen maken. Door inhoudelijke informatie te verstrekken, door te adviseren en zo nodig te coachen, kan er snel en productief gewerkt worden.

De feedback die ik krijg van cliënten

Cliënten vertellen mij dat de overlegscheidingsprocedure hard werken is. Maar dat daar tegenover staat dat zij zich gehoord voelen en zij tevreden zijn met het resultaat.

Ervaring/training

Begin 2018 heb ik de opleiding gevolgd om tot de VvCP te kunnen toetreden. Sindsdien ben ik vrijwel bij alle opleidingsdagen aanwezig geweest. Niet alleen omdat er op een hoog niveau wordt lesgegeven maar ook omdat ik mij binnen de VvCP thuis voel.
Meer informatie over mij, mijn achtergrond of mijn andere werkzaamheden vindt u op mijn website: www.dehorstmediation.nl.

Neem contact op met Petra Mallant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.