Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Patrizia Marcucci

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde ik Collaborative Professional worden?

In mijn werk als scheidingsadvocaat ben ik steeds op zoek gegaan naar methodes om het overleg tussen de professionals en tussen de partners te stimuleren en te faciliteren in plaats van de strijd met de wederpartij en de collega advocaat aan te gaan. Als overtuigde voorstander van teamwerk, overleg en mediation werd ik meteen “verliefd” op deze in 2009 in Nederland geïntroduceerde nieuwe vorm van conflictoplossing, gebaseerd op respect en vertrouwen. Ik ben daarom ook één van de eerste scheidingsadvocaten die de opleiding in 2009 heeft gevolgd.

De voordelen die ik zie in de praktijk dankzij deze manier van scheiden

Als je een scheiding overweegt weet je dat dit een ingrijpende stap is. Je krijgt te maken met de financiële afwikkeling, nog los van alle emoties omtrent de scheiding. Onzekerheid over de toekomst ook. Je voelt verdriet, teleurstelling en wellicht ook woede. En wat als je kinderen hebt? Je wilt dat het effect de beslissing zo weinig mogelijk impact heeft op de kinderen. Juist in de moeilijke periode rondom een scheiding is het fijn wanneer je kunt vertrouwen op professionals die in harmonie en met respect voor de belangen van alle betrokkenen de zaken afhandelen en oog houden voor emoties. Die zich betrokken tonen, maar ook concreet en oplossingsgericht zijn. Scheiden met de collaborative methode biedt dat.

Feedback van mijn cliënten

Wat ik vaak hoor is dat met een overlegscheiding negatieve emoties, kosten en energie bespaard blijven. Dat is in het voordeel van beide partners. En, wanneer ze in het spel zijn, óók van de kinderen. Het teamwerk van de professionals met de cliënten creëert vertrouwen en werkt efficiënt en oplossingsgericht. Mijn cliënten ervaren mij als een professional die gevoel en aanpakken combineert. Recht door zee en betrokken.

Trainingen en ervaring

In 2009 heb ik als één van de eerste scheidingsadvocaten de training Collaborative Divorce gevolgd. Sindsdien ben ik werkzaam als Collaborative professional en heb ik diverse scheidingen met deze methode voor mijn cliënten mogen afronden. Vanwege mijn internationale achtergrond, strekt mijn aandachtsgebied zich ook uit tot internationale scheidingen voor particulieren en ondernemers. Ik volg met regelmaat (internationale) trainingen en congressen op het gebied van familierecht en collaborative practice. Omdat mijn werk om mensen gaat en ik gefascineerd ben door hun gedrag, ben ik mij gaan verdiepen in coaching. Ik heb opleidingen voor professionele communicatie, NLP (neuro-linguïstisch programmeren), systemisch werk en relatietherapie afgerond. Meer informatie over mijn professionele achtergrond en opleidingen is te vinden op mijn website .

Neem contact op met Patrizia Marcucci

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.