Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Marjon van den Biggelaar

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Nog altijd beschouw ik het als een voorrecht om als advocaat en mediator cliënten in een echtscheidingstraject of een kwestie over een erfenis te mogen begeleiden. De constructieve samenwerking in een team met andere professionals en uiteraard de cliënten zelf geeft daar een extra dimensie aan: gezamenlijk kijken wat de behoeften van de cliënten (en hun kinderen!) zijn, wat ze nodig hebben, wat ze graag zouden willen en vervolgens – vanuit ieders deskundigheid – zoeken naar oplossingen om aan de wensen en behoeften van de cliënten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Op die manier kom je tot maatwerk, tot duurzame oplossingen waar cliënten mee vooruit kunnen.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het werken in een multidisciplinair team heeft als voordeel dat alle benodigde deskundigheid aanwezig is: de coach begeleidt de partners op emotioneel vlak, geeft sturing aan het proces en is er voor de kinderen. De financieel deskundige draagt zorg voor de financiële en fiscale advisering (zeker van belang bij ondernemingen) en de advocaten zijn er voor de juridische aspecten en fungeren als vertrouwenspersoon voor hun cliënten.
Door het sparren vanuit ieders deskundigheid ontstaan – veel meer dan in gerechtelijke procedures – mooie en creatieve oplossingen, toegesneden op de specifieke situatie van de cliënten.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Van cliënten hoor ik onder meer terug dat ze door deze manier van werken steeds het vertrouwen hebben gehouden dat ze er op een goede manier met elkaar uit zouden komen, dat ze het prettig vonden dat vaak lastige kwesties op een respectvolle manier werden geregeld en dat ze daardoor in de toekomst met elkaar verder kunnen, niet meer als partners, maar wel als ouders van hun kinderen.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2011 heb ik een inspirerende collaborative divorce training gevolgd en sindsdien volg ik regelmatig workshops en trainingen op dit gebied.

Neem contact op met Marjon van den Biggelaar

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.