Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Marc van Opstal

Advocaat
Neem contact op

Geschillen kunnen ontstaan. Zowel in zakelijke als in familiaire sfeer. Om te voorkomen dat geschillen uit de hand lopen, is er vaak hulp van buitenaf nodig. Met de inhoudelijke problematiek, maar ook met de emoties en de communicatie.

Hoe kan dit beter dan wanneer een onderling goed samenwerkend team van deskundigen meehelpt de problemen op te lossen?

In de periode van meer dan 25 jaar als advocaat op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht maar vooral familierecht, heb ik mij met name gericht op mijn rol als begeleider van overleg als middel om tot een oplossing te komen. Vaak vul ik die rol in als adviseur in een samenwerkend (collaborative) team, waarin ik de kennis meebreng vanuit de juridische kant over (echt)scheiding, daarbij betrokken bedrijven, maar ook de belangen van de kinderen.

De verschillende professionals in een overlegscheiding (advocaten, coach, financieel expert) vormen in het scheidingsproces de veilige setting waarin met inachtneming van alle belangen passende oplossingen worden gevonden. Ik krijg van cliënten daarbij vaak terug dat ze zich bij mij in vertrouwde, geduldige handen voelden en dat ze veel steun hadden aan mijn rust.

Dit is de aanpak waar ik voor wil gaan, waarin ik geloof en die naar mijn overtuiging de beste resultaten oplevert. Samenwerking in een overlegscheidingsteam is als samen muziek maken: je moet je eigen partij natuurlijk kennen, maar vooral goed naar de anderen luisteren om tot een goede harmonie en een gebalanceerd resultaat te komen. Als (amateur)muzikant spreekt dit me erg aan.

Neem contact op met Marc van Opstal

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.