Step 1 of 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Christan Zantboer

Financieel expert
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Een echtscheiding zonder financiële en fiscale aspecten is haast niet voor te stellen. Ik vond het daarom logisch dat er in de overlegscheidingsmethode plaats was gemaakt voor een onafhankelijke financial. Vanwege mijn specialisme op het gebied van private clients en familiebedrijven was het voor mij een vanzelfsprekende stap de collaborative divorcetraining te volgen en lid te worden van de VvCP.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Ook een overlegscheiding is een scheiding en gaat daarom gepaard met conflicten, belangentegenstellingen en emoties. Er is echter een gezamenlijk doel dat de cliënten en het team professionals hebben onderschreven, namelijk het zoeken naar een overeenkomst die voor beide cliënten redelijk is. In plaats van in tegenstellingen te denken, wordt in mogelijkheden gedacht. De professionals, met al hun ervaring op juridisch, financieel en emotioneel gebied, blijken een enorme creativiteit te bezitten en oplossingen te kunnen bedenken die helemaal op maat gemaakt worden voor cliënten. Een goed team van professionals biedt de cliënten ook veiligheid en vertrouwen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat ik rust breng aan tafel.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Naast mijn opleidingen in de accountancy, het belastingadvies en bedrijfswaardering ben ik ook opgeleid als mediator en heb ik de basistraining collaborative divorce gevolgd en daarna vele trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Ik werk inmiddels 40 jaar in de financiële wereld en al weer ruim 10 jaar als mediator en financial bij overlegscheidingen. In mijn jaren als bestuurslid en voorzitter van de VvCP heb ik de overlegscheiding nog beter leren kennen.

Neem contact op met Christan Zantboer

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.