Wordt nu Collaborative Professional

Landgoed Zonheuvel
Wordt nu Collaborative Professional

VvCP - dé vereniging die zich inzet voor het oplossen en het voorkomen van conflicten in overleg en samenspraak, volgens de daartoe op het gebied van Collaborative Practice ontwikkelde methode.

 

Een echtscheiding kan een strijd worden. Een aantal deskundigen heeft gezocht naar een beter alternatief, dat heeft geleid tot de ontwikkeling van het Collaborative Divorce Model, de Overlegscheiding. Met een team van beide ex-partners, advocaten en deskundigen wordt getracht het conflict in overleg op te lossen waarbij van tevoren wordt afgesproken dat de gang naar de rechter niet zal worden genomen. Overlegscheiden gebeurt met respect voor elkaar hetgeen leidt tot duurzame oplossingen.


 

Wilt u weten hoe u via multidisciplinaire samenwerking uw cliënten optimaal kunt bedienen? Dan is de basistraining Collaborative Practice iets voor u!

 

Tijdens de driedaagse training komt u alles te weten over deze vorm van alternatieve geschilbeslechting waarbij drie zaken belangrijk zijn: het recht, emoties en de financiën. U wordt getraind in het werken in een multidisciplinair team dat erop is gericht het geschil onderling op te lossen. Dit overlegmodel is, naast mediation, een bewezen alternatief waarbij voorkomen wordt dat de ouders in een strijd terecht komen.

De geplande opleiding in mei/juni 2020 gaat niet door i.v.m. de Coronacrisis. Zodra er nieuwe data bekend zijn zullen deze worden geplaatst.

Het Nederlandse deel (op de eerste dag in de avond en ochtend van de terugkomdag) behandelt de werkwijze, de kenmerken en de voordelen van de methode en het CP protocol. Het Internationale deel (op de eerste en tweede dag) wordt verzorgd door twee gerenommeerde Canadese trainsters, die veel ervaring hebben met de methode. Zij hebben de training tot collaborative professional inmiddels zowel in Amerika als in meerdere Europese landen verzorgd. Tijdens dit onderdeel wordt veel geoefend zodat het proces van de Collaborative Practice duidelijk voor u is en u voldoende materiaal in handen heeft om in een interdisciplinair team te werken en de cliënt goed te kunnen voorlichten en begeleiden.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding, dient u tevens (aspirant)lid te zijn van de vereniging. Voor nadere informatie over het lidmaatschap en de aanmelding voor de opleiding, zie de lidmaatschapscriteria en het inschrijfformulier
 

HET KÁN ANDERS