Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Christan Zantboer

Financieel expert
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Een echtscheiding zonder financiële en fiscale aspecten is haast niet voor te stellen. Ik vond het daarom logisch dat er in de overlegscheidingsmethode plaats was gemaakt voor een onafhankelijke financial. Vanwege mijn specialisme op het gebied van private clients en familiebedrijven was het voor mij een vanzelfsprekende stap de collaborative divorcetraining te volgen en lid te worden van de VvCP.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Ook een overlegscheiding is een scheiding en gaat daarom gepaard met conflicten, belangentegenstellingen en emoties. Er is echter een gezamenlijk doel dat de cliënten en het team professionals hebben onderschreven, namelijk het zoeken naar een overeenkomst die voor beide cliënten redelijk is. In plaats van in tegenstellingen te denken, wordt in mogelijkheden gedacht. De professionals, met al hun ervaring op juridisch, financieel en emotioneel gebied, blijken een enorme creativiteit te bezitten en oplossingen te kunnen bedenken die helemaal op maat gemaakt worden voor cliënten. Een goed team van professionals biedt de cliënten ook veiligheid en vertrouwen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat ik rust breng aan tafel.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Naast mijn opleidingen in de accountancy, het belastingadvies en bedrijfswaardering ben ik ook opgeleid als mediator en heb ik de basistraining collaborative divorce gevolgd en daarna vele trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Ik werk inmiddels 40 jaar in de financiële wereld en al weer ruim 10 jaar als mediator en financial bij overlegscheidingen. In mijn jaren als bestuurslid en voorzitter van de VvCP heb ik de overlegscheiding nog beter leren kennen.

Get in contact with Christan Zantboer

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.